مرد در چه شرایطی از زن ارث می برد: قانون برای مردان هم ارث در نظر گرفته است و شرایطی را برای دریافت ارث دارد و معمولا این ارث بردن مرد از زن مربوط به زمانی است که ازدواج دائمی بین آن ها باشد.
مرد در چه شرایطی از زن ارث می برد؟
طبق قانون زن و مرد از هم ارث دریافت می کنند و اما این سهم زمانی به آن ها تعلق می گیرد که ازدواج صورت گرفته بین آن ها به صورت دائم باشد. بعبارتی در زمان ازدواج موقت بین زن و مرد هیچکدام از آنها ارثی دریافت نمی کند.
در زمان عقد موقت اگر شرط و شروطی بین آن ها صورت گیرد که سهم الارثی به آن ها برسد این قابل انجام نیست و قانون این شرایط را رد می کند.
رابطه نکاح دائم بین زوجین باید در زمان فوت هرکدام از آن ها برقرار باشد در غیر این صورت ارثی به آن ها تعلق نخواهد گرفت.
به صورت استثنا قانون شرایطی را برای ارث بری زن و یا مرد تعیین کرده است.
برای مثال اگر زنی طلاق رجعی بگیرد، یعنی پیش از زمان عده ثابت شود که وی همسر مرحوم بوده است ارث به او تعلق می گیرد
زمانی که مرد به زن خود برگردد یا اصطلاحا رجوع کند، طلاق از بین می رود و پس از مرگ هرکدام به شخص دیگر ارثی تعلق می گیرد.
ارث مرد در زمان فوت همسرش
این یکی از سوالاتی است که معمولا در اکثر پروندهای خانوادگی وجود دارد، قانون برای این سوال جواب دارد به این صورت که مرد در زمان عقد دائم با زن خود پس از مرگ همسرش از وی ارث دریافت می کند.
حال این ارث به شرایط متعددی بستگی دارد که در این مقاله به آن پرداخته ایم.
قانون ارث شوهر از زن
طبق قانون زن و مرد با توجه به شرایط از هم ارث می برند اما این سهم الارث به میزان مساوی نیست، لذا وارثان آنه هم به صورت یکسان سهمی دریافت نمی کنند.
این سهم الارث هر کدام از مرد و زن طبق قانون تفاوت دارد.
کلیه حالات ارث بری مرد از زن به صورت زیر ذکر می شود:
حالت اول: در این حالت زمانی که زن و مرد دارای فرزند نباشند، پس از مرگ زن نصف ترکه وی به شوهرش می رسد که این سهم زمانی به وی تعلق می گیرد که زوجیتی بین آن ها باشد.
در برخی موارد زن به جز شوهر خود نسبیت دیگری ندارد به همین دلیل نصف باقی ماترک وی براساس قانون به شوهرش تعلق خواهد گرفت.
در اینجا این موضوع قابل ذکر است که داشتن فرزند مختص فرزند مشترک آن دو نیست بلکه زمانی که زن با شخص دیگری فرزند مشترک داشته باشد فرزند وی به دلیل نسبیت سهم الارث دارد.
حالت دوم: در این حالت زمانی که زن دارای فرزند باشد یک چهارم از اموال وی به فرزندان و یک چهارم آن به شوهر تعلق می گیرد بعبارتی در این مورد سهم بیشتر مختص فرزندان اوست.
حالات استثنایی ارثیه مرد و زن
استثنا قانونی: قانون برای ارث بردن مرد و زن از هم این استثنا را هم در نظر گرفته است، بدون وجود رابطه نکاح هر دو از هم سهم دریافت می کنند.
این مورد برای زمانی است که مرد در حالت بیماری باشد و برای مدت زمان یکسال زن خود را طلاق دهد اگر مرد به دلیل همان بیماری فوت کند زن از وی ارث دریافت می کند.
سوالات متدوال ارث مرد از زن
ارث بردن مرد در عقد موقت
طبق قانون ازدواج های دائمی که بین زن و مرد وجود دارد سند است و قانون با تکیه بر آن در زمان فوت هر کدام به شخص دیگری ارث می دهد.
پس در این جا اگر مرد و زن به صورت عقد دائم باشند پس از مرگ زن ارثی به مرد تعلق نمی گیرد.
وضعیت ارث مرد از همسر (با فرزند)
سهم الارث مرد از زن با فرزند، اگر مرد و زن فرزند مشترک داشته باشند در زمان فوت زن، سهم لارث مرد از ارث باقی مانده زن، یک چهارم است.
ارث مرد از زن بدون فرزند
زمانی که مرد و زن فرزند مشترکی نداشته باشند در زمان فوت زن به مرد یک دوم ارثیه زن تعلق می گیرد.
ارث مرد از زن به عنوان تنها وارث
زمانی که مرد به عنوان تنها ورثه زن مشخص شود و زن پس از مرگ هیچگونه نسبیتی نداشته باشد، مرد صاحب ارثیه زن می شود.
آیا زن به مرد ارث می دهد؟
بله، طبق قانون اگر بین زن و مرد زوجیت دائم وجود داشته باشد در شرایط متفاوت زن به مرد ارث می دهد.
سلام پدر و مادرم بدون طلاق ۳۰ سال از هم جدا زندگی میکنن یعنی بدون هیچ خرج و نفقه و دیداری از سوی مرد.مرد قبل مادرم زن اول داشته و تمام اموالش بنام همسر اولش کرده.مادرم از مرد ۴ فرزند داره و نمیخواهد بعد از فوت چیزی به همسرش برسه چه راهی وجود داره؟ ذکر کنم تمام اموال مادرم از طریق کار کردن زحماته خودشونه،گرفتن صلح عمرا از سوی مرد کفایت میکند؟ میشه با قولنامه صوری؟ مایملکشون به نام فرزندان کند و با اقرارنامه انتقال اسناد به بعد مرگ موکول کنه؟در ضمن مادرم نمیخواهد تا وقتی در قید حیات هستن چیزی به نام فرزندانشون کنن